Stadsmuseum op Hansefest in Emmerik

Op zondag juli heeft het Stadsmuseum deelgenomen aan het Hansefest in Emmerik. Samen met de vier Niederrheinische Hanse-steden Emmerich, Wesel, Calcar en Neuss stonden we op de Rheinpromenade en hebben ons museum gepromoot voor het Duitse publiek. Hoewel er ook heel veel Nederlanders langskwamen. We hadden een Duitse folder gemaakt die flink werd uitgedeeld naast allerlei promotiemateriaal over Montferland en ‘s-Heerenberg. De Heemkundekring Bergh was ook in onze stand aanwezig met verkoop van boeken, zodat we het publiek een leuk aanbod konden bieden.

Het hoogtepunt vormde de historische optocht, waaraan een flinke groep van het Stadsmuseum deelnam. In prachtige historische kledij gestoken maakte ze indruk en onderstreepte de historiciteit van onze stad en streek. Geweldige promotie!

Conan Kelder maakte een korte video-impressie.